Mine tips og triks til merkevarebygging, markedsføring og design.
Nå må du reklamere for deg selv
Over 7,6 milliarder i året går til handelsstand i Strømstad Sverige

Pga. Covid19 er grensene så og si stengt. Dette vil si at en stor del av befolkningen på Østlandet ikke får gjennomført sin regelmessige handleturer til Sverige. Flere lokale matbutikker opplever derfor en økning i omsetningen.

Bygg nye handlerutiner for kundekretsen din

Folk flest er rutine-styrt. Nå er de tvunget til å endre seg. Vis du nå kan vis deg fra fra din beste side. Vil du kanskje klare å bygge nye rutiner hos kundekretsen din. Du som butikkeier må nå være flik å viser din kundekrets at du finnes, at du har produkter de er interessert i, at det å handle hos deg er en god kundeopplevelse.

Så vil du kanskje klare å bryte handlerutinene til din kundekrets
Det handler ikke om pris!
Vær best på det du er best på
Vis folk at de ikke trenger å kjøre i en time (eller mer) for å få de produktene de vil ha. Dette er basis! vet kundekretsen din at du finnes? Oppdater informasjon din på google. Vis du har facebook side oppdater denne. Les mer om dette i et tidligere blogginnlegg jeg har laget.
Ved å handle hos deg får de bedre service enn om de er en av 10 000 som handler på et kjøpesenter i Sverige. God service er en av de største salgsargumentene for å bruke deg fremfor andre. Hvordan du kan gi god service er litt bransje betont. Hvordan kan du gi kundene dine mer enn bare de varene de er ute for å handle.
Vis kundene dine at hos deg støtter de lokalsamfunnet sitt. De som jobber her har barn på samme skole som deg, trener på samme treningssenter, bor i samme nabolag, osv. Du er en del av lokalsamfunnet deres.
Vis du nå har gått gjennom punktene over har du garantert funnet noen gode argumenter for at kundekretsen din skal velge å handle hos deg. Dette bruker du for å markedsføre deg gjennom en rekke kanaler. (annonse i lokalavis, Facebook, osv.). Se etter muligheter for å reklamere for bedriften gjennom samarbeidspartnere eller kulturarrangementer osv.
Du finnes, du kan løse behovet. Få ordet ut!

Akuratt nå er det ikke så viktig å bruke masse tid på å utforme markedsføringen. Det er viktigere med volum (antall steder og hyppigheten på markedsføringen). Målet er ikke å lage verdens beste reklame men informere målgruppen at du finnes å at du kan løse deres behov. Bruk tiden på å finne nye kanaler å markedsføre deg i slik at du skille deg ut.