Mine tips og triks til merkevarebygging, markedsføring og design.
Hva vet dine potensielle kunder om deg?
Google er den mest bruket søkemotoren i verden

det er her dine fremtidige kunder søker etter deg, hva dukker opp hvis du søker etter deg i google? "google min bedrift" en en tjeneste fra google som gjør at bedriften din dukker opp ikke bare i direktesøk men også i søk på kategori, kart, forhandler avtaler osv. med "google min bedrift" kan du redigere viktig informasjon som nettsted, gateadresse og åpningstider, produktene og tjenestene, osv. bedrifter som bruker dette riktig har dobbelt så stor sjanse for å bli oppfattet som positivt av målgruppen sin.

Åpningstider er viktig!

mange butikker tar ikke dette på alvor. hvis en potensiell kunde søker etter noe på google (som i eksempelet på bildet "båtbutikk i nærheten") vil det komme opp flere alternativer i nærheten. hvis av disse alternativene en av de har lagt inn åpningstider og/eller er forhandler av det produktet han leter etter. er det stor sjanse at han dra innom nettopp denne butikken selv om det ikke er den nærmeste. hvis denne butikken ikke har åpningstider på google. er det 50% større sjanse at han drar et annet sted.

Det ingen som liker bomturer!
Bli synlig på nettet handler ikke om ny nettside
Google bedrift info
Begynn med generell info. Legg inn eller rediger navn på bedriften, adressen, åpningstidene, nettside adresse og kontakt info.
Gå gjennom bildene som ligger der å se at de er representative for bedriften. Du kan slette og legge til nye bilder.
Legg inn bransje, hvis du er forhandler av et merke, andre ting du tenker kundene dine vil søke etter for å finne deg.
Hvis du har arrangementer kan dette også promoteres her.
… men er det egentlig så viktig?

JA! Digitalisering forutsetter integrasjoner (api), og integrasjon er nødvendig for å kunne drive smarte løsninger. Flere og flere apper og tjenester bruker API`er for å fylle tjenestene sine med innhold og lære de å bli smarte (litt som å sende de på skolen). Jo mer innhold de har jo bedre og kalkulerte valg kan de ta. Som når vi taster inn postnummer, legges stedet legges inn automatisk, eller når du bruker registreringsnummer på bilen for å finne riktige deler hos biltema. Her har de brukt API`er for å hente dataen fra sentrale systemer som har data på alle postnummer eller biler oppdatert.

Siden google er den mest brukte søkemotoren i verden (over 40 000 søk i sekundet). Så er det også mest sannsynlig at utviklere bruker data fra google for å gi systemene sine innhold. da er det viktig at din informasjon er riktig.

Get your google in order!